Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Nůž Samura Harakiri je díky kvalitě materiálu velmi spolehlivý a odolný. Krátká čepel je považována za konstrukční prvek kuchyňského nože, který je vhodný na čištění ovoce a zeleniny. Perfektně vyvážená čepel, padnoucí rukojeť a extrémně nízká hmotnost usnadňují manipulaci a umožňují pracovat po delší dobu. Rukojeť a ostří nože sestupují k tenké a velmi ostré špičce. S tímto nožem pohodlně očistíte jakoukoliv zeleninu nebo ovoce.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 20,8 cm
- Délka čepele: 9,9 cm
- Hmotnost: 47 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
 
  Filtrace vody
 Filtrace vody  Čističky vzduchu
 Čističky vzduchu  Mixéry a blendery
 Mixéry a blendery  Kuchyňské roboty
 Kuchyňské roboty  Odšťavňovače
 Odšťavňovače  Kávovary
 Kávovary  Mlýnky a vločkovače
 Mlýnky a vločkovače  Výroba mléka a másla
 Výroba mléka a másla  Vaření a pečení
 Vaření a pečení  Grilování Teppanyaki
 Grilování Teppanyaki  Kvašení a nakládání
 Kvašení a nakládání  Láhve a jídelní boxy
 Láhve a jídelní boxy  Kuchyňské nože
 Kuchyňské nože  Dřevěné desky a tácy
 Dřevěné desky a tácy  Vakuovací sady Air Tender
 Vakuovací sady Air Tender  Sušičky potravin
 Sušičky potravin  Speciální produkty
 Speciální produkty  VÝPRODEJ
 VÝPRODEJ  
  
  
  
  
  
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 